ALLA LÄGENHETER ÄR UTHYRDA!

Fruktträdgård, odlingar, grillplats och pergola, det är den välkomnande utemiljön som möter dig på Sommargård, ett kvarter med 54 moderna hyresrättslägenheter i Kolla Parkstad. 

Sommargård – Kvarter 19 ligger utmed Gnejsvägen i Kolla Parkstad. Kvarteret består av tre byggnader med sammanlagt 54 hyresrättslägenheter. I den pampiga fyra våningar höga huvudbyggnaden i grått tegel hittar du 38 lägenheter, de flesta 2:or och 3:or, men även ett mindre antal 1:or och 4:or. Flera av lägenheterna på de övre våningarna har havsutsikt. 53 av 54 lägenheter har balkong eller uteplats. Huvudbyggnaden flankeras av två gårdshus i röd träpanel. Dessa byggnader är i två våningar med åtta 2:or vardera. De flesta av de ljusa och fräscha lägenheterna har balkong eller uteplats.

Platsen där gården är din

Att bo på Sommargård handlar om så mycket mer än bara lägenheterna. På gården mellan byggnaderna väntar dig en attraktiv och välkomnande gårdsmiljö som inbjuder till umgänge och avkoppling. Följ fruktträdens blomning genom årstiderna och njut av nyplockade äpplen och plommon. Varför inte plantera dina egna grödor i någon av odlingslådorna? Och passa på och avnjut en grillmiddag under pergolan när sommarkvällningen tar vid. Sommargård välkomnar dig som värdesätter livet utanför själva bostaden

Om lägenheterna

Lägenheter finns i storlekarna 1 r.o.k. till 4 r.o.k. med varierande planlösning. Inredningen är ljus och fräsch med genomgående ekparkett, kaklade badrum och kök från Marbodal. Alla de 16 lägenheterna i gårdshusen är rymliga 2:or och i dessa lägenheter är det tvättmaskin och torktumlare. Här har du antingen uteplats eller balkong. I huvudbyggnaden som innehåller 38 lägenheter i olika storlekar och med varierande planlösningar väljer du själv i de flesta lägenheterna om du vill installera egen torktumlare och tvättmaskin eller använda den gemensamma tvättstugan. Alla lägenheter kommer att ha induktionshäll. Här har 37 av 38 lägenheter balkong.

Anslutning för data, tv och telefoni finns i samtliga rum i alla lägenheter.  Uthyrningen påbörjas den 21 oktober 2020 och inflyttning sker i mitten av februari 2021. 

Hyran är förhandlad med oförändrad hyra till 2024 dvs det kommer inte ske någon hyresjustering förrän 2025.I de lägenheter där det är förberett för tvättmaskin och torktumlare finns det möjlighet att köpa till maskiner för 180 kr/månad. Beställning av detta sker efter kontraktsskrivning och det kommer att vara installerat och klart innan inflyttning.


Lägenhetsväljare

I lägenhetsväljaren kan du se hur lägenheterna ligger, både i relation till varandra, tomten och solen.


Lägenheterna publiceras för sökande:

21 oktober 2020

Planerad inflyttning:

Februari 2021

Adress

Hus 1 (Huvudbyggnaden)
Gnejsvägen 20, 22, 24

Hus 2
Täljstensvägen 3, 5

Hus 3
Pimpstensvägen 4, 6 

Snabbfakta

Antal lägenheter: 54 hyresrätter
Lägenhetsstorlekar: 1-4 rok
Balkong/Uteplats: Ja
Hiss: Hiss finns i hus 1
Cykelparkering: Ja
El: Ingår inte i hyran
Förråd: För att se vilket förråd som tillhör vilken lägenhet se ritningen som finns under Bilder
Uppvärmning & kallvatten förbrukning: Ingår i hyran


Lägenhetsvisning i 3D

Utforska kvarteret utvändigt

Klicka på knapparna ”Höger” och ”Vänster” för att gå runt kvarteret i 3D.

Utforska en lägenhet invändigt

Klicka på knappen ”Lägenhetsvisning” för att gå in i en lägenhet och utforska den invändigt.

Området och lägenhetsvisningen är en illustration, avvikelser kan förekomma.


Bilder

Bilderna är illustrationer. Avvikelser kan förekomma.


Om Kolla Parkstad

Mellan centrala Kungsbacka och den vackra Onsalafjorden växer en helt ny stadsdel fram. Kolla Parkstad kommer på sikt att erbjuda över 1100 bostäder i blandade former. Stadsdelen blir på många sätt en naturlig förlängning av Kungsbacka innerstad. Här finns skolor, daghem, idrottsanläggningar små caféer och sköna rekreationsytor med närhet till Kungsbackaån. 


Kommunikationer

Till Resecentrum och pendeltåg tar det 20–25 minuter att gå och med bil tar du dig ut till E6:an på ett par minuter.

Skolor och barnomsorg

Skola 1 – 9 finns tvärs över vägen och barnomsorg inom kort gångavstånd.

Affärer

Livsmedelsaffär planeras öppna i Kolla Parkstad under andra kvartalet 2021.  In till Kungsbacka centrum med butiker samt Kungsmässan Köpcentrum tar det 20–25 minuter att promenera. 

Parkering

Sommargård erbjuder 10 parkeringsplatser på gården, alla med förberedelse för laddstolpe för uthyrning. Utöver detta gäller parkering på gatan med boendekort.